FELHÍVÁS

a Madách Irodalmi Társaság tagjaihoz és pártoló tagjaihoz

Társaságunk néhány éve vetette fel a „pártoló tagság” intézménye megteremtésének szükségességét, abból a célból, hogy munkánkba tagjainkon kívül más, Madách Imre életének és munkásságának megismertetését, a Madách-kutatást fontosnak tartó honfitársaink is bekapcso­lódhassanak a MIT tevékenységébe. Az ötlet – úgy vélem – nem volt rossz, csak hiányzott egy részletesebb kidolgozás, egy feltételrendszer kialakítása hozzá. Ezt pótolandó szeretnék néhány javaslatot tenni.

A Madách Irodalmi Társaság tagjainak joga és lehetősége van a Társaság minden tevékenységében részt venni, a Társaság közgyűlésein felvetett kérdésekben szavazni és dönteni, kötelessége az éves tagdíjat legkésőbb szimpóziumaink tavaszi ülésszakán kifizetni. Ezért a Madách Könyvtárban megjelent írásait, az adott kötetet egy példányban megkapja. A tagok – ha igénylik – megkaphatják a DMA bizonyos részeit az általuk biztosított hordozóeszközön (pendrive-on vagy külső winchesteren).

A tagok – ha igénylik – megkaphatják tehát a DMA bizonyos részeit az általuk biztosított hordozó­eszközön. A felajánlott DMA-anyagok a következőek:

A) DMA-ízelítő

(a MK könyvtárban a Madách Könyvtárban megjelent 94 kötet és tartalomjegyzéke található pdf-ekben, a Ráadás könyvtárban pedig a DMA szövegtári, képtári és hangtári anyagából olyan fájlok válogatása, amelyek nem kerülhettek fel honlapunkra. A teljes anyag 7,4 GB, 1182 fájlból, 182 mappából áll.)

B) 27 GB válogatás a DMA Szövegtárból

(nagyrészt a honlapon nem közölt szövegek, ez 3105 fájl, 244 mappa. Itt nem szerepelnek a honlapunkon közölt fájlok, valamint elhagytuk a kéziratok és műfordítások egy részét is.

C) 23+6,4 GB Képtár + Hangtár a DMA-ból

(teljes anyag, 2516 fájl 238 mappa Képtár; 184 fájl, 17 mappa Hangtár.)

D) 77,1 GB a teljes DMA

(Ha valaki a Szövegtárból csak a B)-vel jelölt szűkített Szövegtárat kéri, akkor ez a majdnem teljes DMA ráfér egy 64 GB-os pendrive-ra is! A MIT saját alkotású prózai szövegei ugyanis letölthetőek a honlapról is. A teljes DMA jelenleg 7800 fájlból és 593 mappából áll.)

A Madách Irodalmi Társaság pártoló tagjainak joga és lehetősége van a Társaság minden tevékenységében részt venni, ha vállalja az ezzel járó feltételeket. Ha a Társaság honlapján fellelhető e-mail-címre – madachtarsasag@gmail.com – megírja nekünk belépési szándékát, teljesítette az első feltételt. A feltételek közül a legfontosabb, hogy a pártoló tag legalább egy alkalommal segítse, támogassa, vagy szponzorálja a MIT munkáját. Ezért a Madách Könyvtárban megjelent, még raktáron lévő köteteinkből egy példányt adunk ajándékba, továbbá megkaphatja – ha igényli – a DMA bizonyos részeit az általa biztosított hordozóeszközön. (A részletekről a regisztráció után e mail-ben tájékoztatjuk a regisztrált pártoló tagot.)

A Madách Irodalmi Társaság előre is köszöni tagjainak, s reménybeli leendő pártoló tagjainak a segítséget.

Kategória: Aktualitás | A közvetlen link.