XXII. Madách Szimpózium, 2014 október

A XXII. Madách Szimpózium őszi ülésszakát október 3-án és 4-én rendezzük Érsekvadkerten, ahol 32 férőhelyes szállásunk van. Ezt az utóbbi tényt a jelentkezésekkor, kérem, mindenki vegye figyelembe! Az őszi ülésszakra 2014. augusztus 31-ig lehet jelentkezni a madachtarsasag@gmail.com elektronikus levélcímen, illetve Társaságunk postai címén (6720 Szeged, Dóm tér 1-4.). A jelentkezéskor az előadó nevén és előadása munkacímén kívül egy minimum 500, maximum 1000 karakteres absztraktot, rövid tartalmi leírást, előadás-koncepciót is kérünk csatolni illetve küldeni!

A szimpózium első napja a plenáris ülésé, a második, a tervek szerint, kirándulással telik: megtekintenénk a csesztvei és alsósztregovai új kiállításokat.

A szimpózium őszi ülésszakára előreláthatólag részvételi díjat kell szednünk, ami a szállás költségét jelenti, összege bizonyosan nem haladja majd meg a fejenkénti 5000 Ft-ot. Erről végeleges információt a szimpózium előtti, szeptemberi Hírlelőben tudok közölni.

A Szegedi Egyetem Klebelsberg Könyvtárával közösen október 15-én Szegeden, a Könyvtárban egy napos konferenciát szervezünk Madách Imre halálának 150. évfordulója alkalmából. Erre az ülésre jelentkezni augusztus 31-ig ugyanúgy és ugyanolyan módon lehet, mint az érsekvadkerti tanácskozásra. A két ülés között átfedés is lehetséges, mivel a közönség erősen eltérő lesz, magyarán ugyanaz az előadó ugyanazt az előadást mindkét helyen elmondhatja, ha kívánja és belefér a programba.

Kategória: Aktualitás, Szimpózium | A közvetlen link.